Dobrodelni pohod in prireditev »Korak zase – korak za Sladkorčke« II. del

12.09.2020 12:52:24
Tajništvo
Dobrodelni pohod in prireditev »Korak zase – korak za Sladkorčke« II. del
Na Čebelarski zvezi Slovenije (ČZS) smo se v sodelovanju s Pediatrično kliniko, Kliničnim oddelkom za endokrinologijo, diabetes in bolezni presnove ter Društvom za pomoč otrokom s presnovnimi motnjami odločili, da v mesecu septembru izvedemo vseslovensko dobrodelno prireditev, s katero želimo pomagati sladkorčkom – otrokom s sladkorno boleznijo.
Dobrodelni pohod bo potekal pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.
Pohodniki, ki so se odpravili na pohod v Čebelarski center Slovenije, Brdo pri Lukovici že v zgodnjih urah so PREHODILI ŽE VEČ KOT 45 KILOMETROV. Med potjo pa so jih pozdravili župan Občine Žirovnice g. Leopold Pogačar, v Naklem župan Občine Naklo g. Ivan Meglič, v Strahinju župan MO Kranj g. Matjaž Rakovec, v Šenčurju župan občine Šenčur, g. Ciril Kozjek. Pohodniki se v času objave te novice približujejo Komendi, kjer jih bo sprejel župan občine Komenda g. Stanislav Poglajen.
Številni pohodniki, se priključujejo tudi na delčku poti, ki jih bodo prehodili po svojih zmožnostih. Del poti bo prehodila tudi ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandra Pivec, ki se bo pridružila v Homcu.
Dobrodelnega pohoda se bodo udeležili tudi slepi in slabovidni, ki bodo svoj del poti začeli v Podgori pri Zlatem Polju (parkirišče nova parkirna hiša tik ob šoli) in bodo prehodili 5 km pot. Začetek pohoda: ob 14.00 (predvideni čas pohoda 2 uri). Invalidi na invalidskih vozičkih bodo pot prevozili po svojih zmožnostih. Prav tako se lahko pridružite kjer koli na poti in naredite korak zase in korak za sladkorčke. Vsak korak šteje.
Na Brdu pri Lukovici pohodnike pričakujemo ob 16.30. Sprejem pohodnikov bo obogatila zaključna prireditev, ki bo potekala na odprtem prireditvenem prostoru pod Čebelarskim centrom Slovenije v Rokovnjaškem gozdičku. Nastopili bodo: Godba Lukovica, čarodej Toni Mežan, Miran Rudan, Rok Ferengja, Denis Porčič - Chorchyp, Patricija Štifter - Riya z Impulz dance studiom ter Daniel Popović.
Predstavili bomo POTICO VELIKANKO, pekli bomo ŠMORN, ki ga bodo veseli tudi sladkorni bolniki. Loterija Slovenije bo predstavila novo srečko ČEBELARKA, ki je plod sodelovanja Loterije Slovenije s ČZS. Za zabavo bo med drugimi poskrbel tudi Rado Mulej, ki bo predstavil svoj medeni ginBee in pripravil cocktail show.
 
TUDI VI LAHKO POMAGATE!
S poslanim SMS-sporočilom s ključno besedo sladkorcki5 na številko 1919. Tako lahko prispevate 5 EUR.
Z nakupom priponk, na stojnici Čebelarske zveze Slovenije, pred vhodom v prireditveni prostor dobrodelne prireditve na Brdu pri Lukovici.

 
Vsi sodelujoči na pohodu in na zaključni prireditvi bodo na koncu prejeli hitro srečko Čebelarka in vrečko semen medovitih rastlin podjetja Hofer.
Celoten program zaključnega dobrodelnega dogodka na Brdu pri Lukovici bo povezoval Klemen Bunderla.
Glavni podpornik dobrodelnega projekta: HOFER Slovenija.
Medijska pokrovitelja dogodka sta: Radio Aktual in Radio Veseljak.

Vabljeni, da se nam pridružite in s tem naredite korak zase in korak za sladkorčke!
Ogled posnetkov iz poti si lahko ogledate na FB strani Čebelarske zveze Slovenije: https://www.facebook.com/CebelarskaZvezaSlovenije
Čebelarska zveza Slovenije

Fotografije