Razdelili bomo 100 brezplačnih porcij šmorna

11.09.2020 10:58:41
Tajništvo
Razdelili bomo 100 brezplačnih porcij »šmorna«
 
 
V okviru dogodka Korak zase, korak za sladkorčke, bomo v soboto  12. septembra 2020 od 16.30 ure dalje na stojnici v Rokovnjaškem gozdičku pod Čebelarskim centrom Slovenije brezplačno razdelili 100 porcij »šmorna«, ki je primeren za ljudi s sladkorno boleznijo.
Na stojnici bo ŠMORN kasneje na voljo vsem udeležencem dogodka.
 
Zagotovo ste že slišali za sladkorčke - otroke, ki so zboleli za sladkorno boleznijo katera zahteva neprestano pozornost pri vzdrževanju ustrezne ravni krvnega sladkorja, saj telo ne proizvaja dovolj inzulina ali se telesne celice nanj ne odzovejo pravilno. Otroci si morajo zato inzulin preko injekcij ali s pomočjo črpalk dovajati sami. Sladkorna bolezen je tudi pri otrocih v porastu in mnogi starši se soočajo z občutkom nemoči, krivde in bremena, ki ga takšna bolezen prinese.
 
ČZS bo poskrbela za varnost obiskovalcev v skladu z navodili NIJZ. Vse udeležence pa naprošamo, da se držijo priporočil NIJZ-a in upoštevajo fizično razdaljo med obiskovalci, uporabljajo maske na odprtem in v zaprtem prostoru ter poskrbijo za razkuževanje rok. Dogodka se udeležite le zdrave osebe!
 
Vljudno vabljeni.
Čebelarska zveza Slovenije