Zavod za gozdove Slovenije nominiran za nagrado Evropske komisije - glasujte!

10.09.2020 13:55:14
Tajništvo

Evropska komisija je izmed vseh LIFE projektov, končanih v lanskem letu, izbrala 15 finalistov za Nagrade LIFE 2020. LIFE Nagrade tako priznajo najbolj inovativne, navdihujoče in učinkovite LIFE projekte v treh kategorijah: podnebni ukrepi, okolje in varstvo narave.

Mednarodni projekt LIFE DINALP BEAR, katerega vodilni partner je bil Zavod za gozdove Slovenije in je potekal od leta 2014 do 2019, je eden izmed nominiranih za nagrado Evropske Komisije LIFE Awards 2020.

V sklopu te nagrade se je pričelo tudi glasovanje v kategoriji »Nagrada javnosti - LIFE Citizens' Prize 2020. S tem glasovanjem, ki je organizirano s strani Evropske Komisije, lahko javnost glasuje za najboljši projekt.
 

Projekt lahko podprete s svojimi glasovi in tako pokažete, da smo s projektom naredili nekaj pomembnih korakov pri reševanju problematike pojavljanja škod po medvedu. Za namen preprečevanja škod po medvedu smo 39 čebelarjem iz projekta razdelili opremo za zaščito njihovega premoženja in skupaj pridobili veliko izkušenj pri preprečevanju škod na čebelnjakih, prvič pa smo v ta namen uspešno testirali tudi nov pristop – varovanje panjev s pomočjo električnega predpražnika. Pri teh aktivnostih je bilo zelo pomembno sodelovanje prav z ljudmi, ki se redno srečujejo s to problematiko na lokalni ravni. Najbolj pomemben pa se nam zdi prav rezultat, da od pričetka uporabe razdeljene opreme prejemniki-čebelarji niso utrpeli niti enega škodnega dogodka.
 

Glasovanje poteka preko spletne strani https://www.lifeawards.eu/?contest=photo-detail&photo_id=411, in sicer tako, da med procesom glasovanja potrdite svoj glas s klikom na povezavo, ki jo prejmete na svoj e-naslov. Glasujete lahko samo enkrat (preko delujočega e-naslova).


Vaš glas bo za nas neprecenljiv. Hvala!
 

Tomaž Berce v imenu ekipe LIFE DINALP BEAR