Prvi obisk ČD v tem letu na območju Pomurja

08.01.2016 11:24:39
Tajništvo
V četrtek, dne 7.1.2016 smo izpeljali prvi obisk čebelarskih društev v tem letu v okviru projekta Svetovni dan čebel združuje Slovence in povezuje svet, ki smo ga pričeli že zelo uspešno v preteklem letu. Na tej poti so bili prisotni predsednik ČZS g. Boštjan Noč, podpredsednik ČZS g. Janez Vencelj, svetovalec JSSČ g. Tomaž Samec, član UO ČZS g. Avgust Sinic in predsednik ČZD Pomurja g. Janko Rožman. Povsod so nas pričakali predstavniki občin, lokalni čebelarji kakor tudi znane osebnosti iz območja Pomurja. Na ta dan smo obiskali  ČD Moravske toplice, ČD Puconci, ČD Murska Sobota, ČD Bakovci in ČD Tišina. Vsa ČD so se na srečanje zelo dobro pripravila in tudi samo dogajanje na posameznih lokacija je bilo zelo pestro.
 
Na tej poti smo tako ČD kot tudi podpornikom naše akcije podelili listine sodelovanja. Listine so prejeli: ČD Moravske toplice, občina Puconci, KS Puconci, osnovna šola Puconci, čebelarski krožek osnovne šole Puconci, ČD Puconci, občina Murska Sobota, Peter Podlunšek (akrobatski pilot Red Bull Air Race), nakupovalni center Maximus, ČD Murska Sobota, osnovna šola Bakovci, ČD Bakovci, občina Tišina, ustanova dr. Šiftarjeva fundacija in ČD Tišina.

Ob zaključku te poti po ČD se nam je pridružil tudi mag. Dejan Židan, Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, ki prav tako podpira ta projekt.